Wie ben ik en waarvoor kun je terecht bij Psychologenpraktijk In Balans

Ik geloof dat het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen behandelaar en cliënt essentieel is om stapjes vooruit te kunnen durven zetten in de therapie. Samen met de cliënt zoeken we naar onderliggende oorzaken van problemen. Soms is het nodig om hier naar toe te gaan; om bepaalde dingen vanuit het verleden te verwerken. Maar soms volstaat het om enkel met het probleem om te leren gaan zonder er al te diep op in te gaan.

In mijn behandeling integreer ik vaak verschillende therapievormen. Mijn ervaring is dat cliënten soms baat hebben bij een praktisch hulpmiddel waarbij ze bijvoorbeeld bewust worden van belemmerende gedachten. Daarnaast kan er uitgebreid worden stilgestaan bij emoties. In contact komen met je gevoelens kan je helpen om verder te komen in je eigen ontwikkeling.

Ik sta vooral naast de cliënt in het hele proces – samen zoeken en helen.

Wegens een lang verblijf in het buitenland beheers ik de Engelse taal uitstekend.

Ik ben afgestudeerd psycholoog met de registratie Psycholoog NIP. Daarnaast ben ik opgeleid tot Cognitief Gedragstherapeut bij de VGCT met als specialisatie Schematherapie voor persoonlijkheidsstoornissen. Tevens ben ik als EMDR-practitioner, bevoegd om angstklachten te behandelen met EMDR.

Met behulp van onderdelen uit de Emotion-focused therapie richt ik samen met de cliënt de aandacht op het ondervinden wat emoties zijn en hieraan gekoppeld het leren ontwikkelen van emotionele intelligentie. Een mooie verdieping op de cognitief gedragsmatige aanpak.

Anne-Geertje Woutersen